Γευσιγνωσία / Οινογευσία

Το γραφείο μας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μια περιήγηση στη μοναδική πρωτόγνωρη εμπειρία στη μοναστηριακή κουλτούρα του τόπου μας, στο Ακρωτήρι Χανίων.
oinogeysia

Το γραφείο μας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μια περιήγηση στη μοναδική πρωτόγνωρη εμπειρία στη μοναστηριακή κουλτούρα του τόπου μας, στο Ακρωτήρι Χανίων. Η περιήγηση πραγματοποιείται μέσα στο μοναστήρι, στο κελάρι αυτού. Στην αισθητική (πολιτισμική αλλά και με την έννοια των αισθήσεων) μοναστηριακή μας κληρονομιά, όπως αυτή είναι αποτυπωμένη και βιώνεται στο ομορφότερο, κατά πολλούς, μοναστήρι της Κρήτης.

Η πνευματική κληρονομιά (αρχιτεκτονική, πλαστική, εικονογραφική, λαογραφική και λειτουργική) σε συνδυασμό με τα απαραίτητα για τη ζωή στοιχεία, τον σίτον, τον οίνον και το έλαιον, θα είναι τα δομικά στοιχεία αυτής της περιήγησης, η οποία συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:

  •  Ξενάγηση στην αρχιτεκτονική, εικονογραφική και καλλιτεχνική ιστορία της μονής από συνεργάτη θεολόγο.
  •  Οινογευσία (τρεις ποικιλίες κρασιών από το ακρωτηριανό αμπελοτόπι) στο κελάρι της μονής από συνεργάτιδα χημικό.
  • Κρύο πιάτο αποτελούμενο από ψωμί, ελιές, ντάκο και γραβιέρα.
  •  Γευστικά η περιήγηση θα ξεκινά με ένα μικρό αρτίδιο – πρόσφορο (απαραίτητο στοιχείο της Θείας Λειτουργίας) και θα κλείνει με κόλλυβα (στοιχείο που συνδέει τους ζωντανούς με τους κεκοιμημένους) ως επιδόρπιο.

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε μαζί αυτή την εμπειρία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Comment

Scroll to Top

Φόρμα επικοινωνίας